Paljon on tapahtunut ja ajatukset ollut aivan sekaisin. On todella ollut henkisesti rankka viikko, täynnä vaikeita päätöksiä.

Ensin Myrskyä tuli katsomaan perhe, joka ei sitä sitten kuitenkaan halunnut ja hyvä niin. Tämän jälkeen heräsi keskustelu Myrskyn mahdollisesta arkuudesta, joka aiemmin tulkittu epäluuloksi ja epävarmuudeksi, jotka olisivat vielä ihan normaalia käytöstä etskulta. Rotufoorumin kautta meillä tuli käymään etskuja tunteva pariskunta ja vaikka olivat odottaneet pahempaa, tulivat kuitenkin siihen tulokseen, että kyllä siellä taustalla sitä arkuutta on. Ikävä kyllä. Lisäksi sillä on nyt murrosikä todenteolla käynnistynyt ja vaatii omistajalta todella paljon jotta selvitään tästä ikävaiheesta kunnialla. Tulimme siihen tulokseen, että on liian iso riski antaa murrosikäinen, kokeileva, arka ja terävä etsku enää eteenpäin.

Tässä kohtaa lopetus tuntui ainoalta vaihtoehdolta, eihän se tänne voinut jäädä. Mutta mitä enemmän asiaa mietin ja yritin käsitellä, sitä vääremmältä se tuntui. Ei ole Myrskyn vika että se on syntynyt tähän pahaan maailmaan. Ei ole oikein, että Myrsky joutuu maksamaan tästä kaikesta hengellään. Niinpä päätin, että jos saadaan homma toimimaan täällä niin, että kumpikaan pojista ei kärsi, niin Myrsky saa jäädä. Olin huolissani jo aiemmin omasta jaksamisestani, mutta olen päättänyt jaksaa, revin itsestäni sen verran irti, että selvitään tämän vaikean iän yli ja sitten jo helpottaakin. Ja jos homma ei toimi, niin ehtii Myrsky sinne pilven reunalle myöhemminkin, sitten ainakin tiedetään ettei vaihtoehtoja ole.

Aiemminhan sitä mietittiin, että Myrsky jäisi meille ns. ikuisuushoitoon, mutta pysyisi Pesun omistuksessa ja tulisi jotain kummikoiratoimintaa tms. No tämmöistä mahdollisuutta ei sitten olekaan, mutta Pesu tarjoutui ystävällisesti kuitenkin avustamaan tarhan rakennuskustannuksissa, sekä rokottamaan, siruttamaan ja leikkautamaan Myrksyn, kuten muutkin koirat ennen luovutusta. Ja Myrsky siirtyy siis kokonaan minun omistukseeni ja minun vastuulleni.

Nyt olisikin sitten kaikki mahdollinen apu tervetullutta! Pesun tilille voi tehdä rahalahjoituksia, jotka käytetään lyhentämättömänä Myrskyn tarhan rakennukseen, tilinumero on 800011-70922406 ja viite 201074 (muista käyttää viitettä, jotta raha ohjautuu suoraan Myrskylle!). Rakennustarvikkeita otetaan lahjoituksena vastaan, sekä apua rakentamiseen ja tavaroiden kuljetukseen tarvitaan myös. Ihan kaikki apu otetaan suurella kiitollisuudella vastaan. Jos Myrsky joudutaan kuitenkin lopettamaan lähikuukausina tai -vuosina, jää tarha kokonaisuudessaan Pesun kodittomien käyttöön. Eli lahjoitukset eivät tule minun henkilökohtaiseen käyttööni, vaikka tässä tarinassa huonosti kävisikin. Toivotaan kuitenkin, että kaikki menee hyvin. Tehdään tästä yhdessä mahdollista!

Myrsky kiittää!