Nyt alkaa olla se hetki, joka on ollut oikeastaan vain ajan kysymys ja jota en kuitenkaan koskaan toivonut tulevan. Mörkö, meidän murrosikäinen, ei tule enää Myrskyn kanssa toimeen. Tilanne alkoi sillä, ettei Mörkö enää päästänyt Myrskyä asunnon puolelle ja Myrsky alistui tähän eikä enää edes yrittänyt. Tämän seurauksena aloin pitää Myrksyä yhä enemmän ulkona, ettei sen nyt tarvitse tuossa "yksiössään" elellä kuin silloin kun nukkuu.

Pian Myrsky ei enää suostunut menemään ulos jos Mörkö oli siellä, vaikka Mörkö olisi sen sinne kyllä päästänyt, jäykistellen, mutta kuitenkin. Ja taas sai järjestelyjä muuttaa. Myrsky aina sisälle kun Mörkö oli ulkona ja sitten vaihto. Ulkoilut joudutaan siis hoitamaan vuoroissa pareittain, Piku ja Mörkö, Iida ja Myrsky. Hieman ärsyttävää säätämistä, mutta menettelee.

Nyt ongelma on kuitenkin kärjistynyt siihen, että joka ikinen kerta, kun olen laittamassa Mörköä ulos tai ottamassa sisälle, pojat alkavat tappelemaan portin läpi, siitä kun joudumme ohi menemään. Eteisen ovi ei myöskään voi olla enää auki ja näin ollen Myrskyllä ei ole edes näköyhteyttä meihin muihin. Ei kivaa. Pelottaa myös se hetki, kun Myrksy huomaa olevansa isompi ja vahvempi ja päättää antaa Mörkölle takaisin. Siitä ei tule nättiä jälkeä.

Eilen kun olin poistamassa Mörköä tappelemasta, se nappasi minua kädestä. Tajusin, että nyt tähän on tultava loppu. Jokin ratkaisu Myrskyn suhteen on tehtävä ja se on tehtävä pian. Vaihtoehtona olisi Myrskyn ulkokoiraksi muuttaminen, mutta joutuisin sen ottamaan sisälle kuitenkin Mörkön ulkoilujen ajaksi ja taas tulisi tappelut eteisessä. Tilanne ei näin ollen muuttuisi oleellisesti. Muut vaihtoehdot ovat uusi koti tai piikki. Missä se uusi koti viipyy?? Myrsky tarvitsisi sen jo. Syy tilanteeseen ei missään nimessä ole Myrskyn, se on suhtautunut tilanteeseen hyvin ja ollut sopeutuvainen, piikki tuntuisi niin epäreilulta!

En tiedä, jotain on tehtävä ja se on tehtävä pian. Tästä tilanteesta kärsii kaikki.