Eilen sattui hieman ikävämpi juttu tuon pojankoltiaisen kanssa. Valitettavasti olin itse tapahtumahetkellä 60km päässä vetämässä kursseja, joten mieheni joutui hoitamaan tilanteen yksin.

Mies oli päästänyt Mörkön ja Myrskyn ulos ja jossain vaiheessa kuullut kun Myrsky alkoi haukkumaan. Siinä nyt ei ole mitään epätavallista, kaikki tielläkulkijathan täytyy toki ilmoittaa, mutta tällä kertaa mies päätti mennä ottamaan koirat sisälle, olihan ne siellä jo tovin olleetkin. Hän katsoi tielle selvittääkseen mille sitä tällä kertaa huudetaan, mutta ei nähnyt ketään. Niinpä hän avasi portin, josta koirat pääsevät terassin puolelle. Meidän terassilla on vielä portti ulos, mutta koska koirat ei siinä koskaan ilman valvontaa ole, on portti vain heiveröinen kompostiaidan pala, jonka saa auki kevyesti työntämällä.

Toinen koirista sitten ilmeisesti vahingossa tönäisi tuon portin auki ja tässä kohtaa mieheni huomasi, että tiellähän kävelee mies koiran kanssa, autotalli oli peittänyt näkyvyyden kun oli aiemmin katsonut. No sinnehän Myrsky tietysti paineli ja oli Myrskylle ominaiseen tyyliin alkanut näykkimään tätä koiraa. Koiran omistaja oli sitten paniikissa alkanut hakata Myrskyä hihnalla, johon mieheni oli onneksi tajunnut karjaista, että lopettaa hakkaamisen, kun pahentaa sillä vain tilannetta. Mieheni yritti repiä Myrskyä pois, mutta sai itse hampaat käteensä, joten hänen ei auttanut kuin komentaa ja jossain vaiheessa Myrsky oli sitten totellutkin ja tullut pois.

Olivat vielä lähteneet Mörkön kanssa juoksentelemaan karkuun, jonka seurauksena Mörkö katosi. Myrsky tuli takaisin, mutta Mörköä ei näkynyt missään. Oli kamalaa saada panikoivalta mieheltä puheluita tilanteen ollessa vielä päällä, kun itse olin vetämässä kursseja, enkä oikein pystynyt puhumaan ja huoli oli valtava. Luojan kiitos Mörkö kuitenkin löytyi jonkin ajan kuluttua naapurin pihasta, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.

Vahinkohan tuo oli, monien sattumien summa ja pääasia ettei mitään pahempaa päässyt tapahtumaan. Eniten harmittaa, etten itse ollut paikalla. En tiedä olisiko Myrsky uskonut minua yhtään sen paremmin, mutta minulla olisi ehkä kuitenkin ollut paremmat valmiudet hoitaa tilanne. Mieheni oli aika järkyttynyt tapauksesta, enkä yhtään ihmettele, ei hänellä ole kokemusta tällaisesta.

No, ainakin opittiin taas jotain ja osataan jatkossa olla entistä tarkempia.